De eerste wedstrijd van het jaar van de DGTF op de mooie baan van het Rijk van Nunspeet

De 27-holes championship course van Het Rijk van Nunspeet founded in 1987 is fraai gelegen in de Veluwse natuur. Ontworpen door de inmiddels overleden Golfbaan architect Baron Rolin die ook erelid was op deze moeilijke maar mooie baan. Alan Rijks heeft nog de nodige aanpassingen gemaakt maar de dwang posities om de bal te plaatsen zijn vermaard.

De zandgrond zorgt voor een goede bespeelbaarheid, ook bij minder mooi weer.

De ontvangst door het management van Het Rijk van Nunspeet was prima geregeld en wij willen de medewerkers dan ook dankzeggen daarvoor.

Tevens konden wij het mooie gerenoveerde restaurant bewonderen en genieten van het uitzicht op de baan.De baan was prima te spelen met goede greens en fairways daarvoor onze dank aan de Greenkeepers. Op deze eerste wedstrijd van het jaar hadden we weer een mooi aantal deelnemers.

Verder hebben konden we ook weer een aantal invités begroeten en die hebben naar hun zeggen het prima naar hun zin gehad en werden door de collegae uitstekend begeleid.

Edward Verstraten hield een kort speech en gaf weer blij te zijn met de opkomst op deze eerste speeldag. De sponsoren voor het komende jaar zijn Cobra/Puma en Wilson voor al uw golfartikelen de voorwaarden kunt u opvragen via de bekende bestellijn van de DGTF.

Hij wees nog op maandag 25 maart i.v.m. een masterclass die zal worden verzorgd door Katrien Decoster Fysiotherapeute  en Arno Hovius ook Fysiotherapeute en jaren lang golfleraar op Nunspeet.

Alvorens de prijzen en de winnaars bekend werden gemaakt heeft Reinier nog een aantal opmerkingen die het werk van de wedstrijdleiding een stuk eenvoudiger maken.

Wij mogen ervan uit gaan dat onze leden/spelers ervaren golfpro’s en amateurs hun kaarten beter moeten invullen, doorhalingen enz. kunnen voorkomen maar de kaart moet wel leesbaar blijven. Als de kaarten niet leesbaar zijn dan worden deze niet meer in behandeling genomen, dat werd door de aanwezige duidelijk beaamt. Mocht de kaart slecht leesbaar zijn dan een nieuwe kaart opmaken en lever die in.

Uitslagen open klasse:

De eerste prijs Open klasse werd gewonnen door David Loggie met een mooie score van 76 slagen en op plaats twee Arnoud gast.

Senioren:

Bij de senioren was Edward Verstraten de winnaar met een score van 78 en de tweede plaats was voor Peter van der Togt.

Amateurs:

Deze uitslagen zijn berekend met handicap verrekening

De eerste plaats was voor Ruud Boendermaker

De St DGTF education en de  vereniging DGTF werken samen in wedstrijden om de Order of Merit, deze wordt gesponsord door Golfacademie Barrios en Dam Golfrepairs.

Verder werd de wedstrijd commissie ondersteunt door Ludo van Os en Moniek Boerakker

Hoofd wedstrijdleiding Reinier Touw